Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

ΠΩΣ Η ΤΕΧΝΗ ΠΡΟΦΗΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ


Πώς η τέχνη προφητεύει την πραγματικότητα;
Τρεις ζωγράφοι που τα έργα τους καθρεφτίζουν τη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα, ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο.
 Edward Hopper, Sally Storch, Vladimir Kush 


Edward Hopper 

 Cape Cod Morning



Nightwalks

Τρεις καλλιτέχνες εκφράζουν με το έργο τους την απομόνωση και το ζοφερό κλίμα. Edward Hoprer, Sally Storch, Vladimir Kush.




Office in a small city


O Edward Hopper μεγάλος Αμερικάνος ρεαλιστήςζωγράφος 


Automat

Early Sunday Morning


Morning Sun

Ο πιο γνωστός ρεαλιστής  ζωγράφος  της Αμερικής (1882-1967).  Τα θέματά του, επηρεασμένα από τη δική του ψυχοσύνθεση, στρέφονται γύρω από τις άδειες αστικές εκτάσεις, τις απομονωμένες φιγούρες που αντικατοπτρίζουν τον Αμερικάνικο τρόπο ζωής 

Sally Storch


Προερχόμενη από οικογένεια ζωγράφων ζει και εργάζεται στην Πασαντένα. Αξιοσημείωτη είναι η ικανότητα της ως αφηγήτρια, η αγάπη της για τους χαρακτήρες που δημιουργεί γεγονός που προσδίδει στα έργα της δυναμική διατηρώντας όμως τη νοσταλγική πνοή.
Night Stories



Meeting Mr. Allen,


Vladimir Kush
Ο Vladimir Kush Ρώσος σουρεαλιστής ζωγράφος και γλύπτης, γεννήθηκε το 1965. Σπούδασε στο Surikov Moscow Art Institute, και μετά από μερικά χρόνια εργάστηκε ως καλλιτέχνης στη Μόσχα, τη γενέτειρά του, αργότερα μετανάστευσε στις Η.Π.Α.ιδρύοντας παράλληλα δική του γκαλερί στο νησί Μάουι της Χαβάης.

Full Moon Game

Είναι μια εξαιρετική ιδέα να δουλέψετε με τους μαθητές ή με τα παιδιά έργα τέχνης. Ιδέες πώς να επεξεργαστείτε τα έργα τέχνης θα δείτε και στη σχετική σελίδα του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης με άρθρα από τον Σταύρο Γρόσδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου