Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΚΟΥΔΟΥΝΙΟΥ


DSC07671

Ένα κουδούνι αφηγείται την ιστορία του.
DSC07673

Το κουδούνι προέρχεται από το Γυμνάσιο των Γρεβενών και τώρα ανήκει στις Συλλογές του ΕΚΕΔΙΣΥ και μπορείτε να το δείτε στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.
Διηγείται ο Χρήστος Κανούτας όχι μόνο για το κουδούνι αλλά και για τα δύσκολα μαθητικά χρόνια και τις “παιδαγωγικές “μεθόδους που χρησιμοποιούσαν κάποιοι δάσκαλοι!


ΔΕΊΤΕ ΕΔΩ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ


Το Ελληνικό σχολείο μέσα από κόμικς και γελοιογραφίες μαθητών

Όσοι έχουν σχέση με την εκπαίδευση στην Ελλάδα, είτε διδάσκουν είτε ανήκουν στη μαθητιώσα νεολαία, πιστεύουμε ότι θα βρουν εξαιρετικά τα παρακάτω σκίτσα!
sxolio komix21
Μαθητές της Α΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Λουτρακίου σχεδίασαν τις γελοιογραφίες στα πλαίσια του μαθήματος της ερευνητικής εργασίας με θέμα «Το Ελληνικό σχολείο μέσα από κόμικς και γελοιογραφίες».
Οι μαθητές που συμμετείχαν, με αυθορμητισμό, χιούμορ και ταλέντο απέδωσαν με τα σκίτσα τους εκείνο που έχουν στο μυαλό τους για το ελληνικό σχολείο...

Οι συμμετέχοντες εμπνεύστηκαν από τη γελοιογραφία του Μιχάλη Κουντούρη.

sxolio komix23


Μαθητές οι οποίοι έλαβαν μέρος : Γαβριηλίδης Βασίλειος, Γκιζαριώτη Ζωή, Δρίτσα Βασιλική, Θυμής Αθανάσιος, Κόντη Κωνσταντίνα, Λεπίδα Μαρία, Μπούρδη Τατιάνα, Παντελέου Παναγιώτης, Πέτρου Νίκη, Πύλιο Αρετή, Ροντζώκος Αναστάσιος, Σαμίου Αικατερίνη, Σουρή Άννα Μαρία, Τσάκωνα Ελένη, Τσανάι Ιωάννα, Τσέλα Μπέλα, Τσιλομελέτη Βασιλική, Φόρτη Ελένη. 

  
 sxolio komix1

sxolio komix2

  

sxolio komix3sxolio komix4

sxolio komix6
sxolio komix7


sxolio komix8
sxolio komix10  
sxolio komix11

sxolio komix12


sxolio komix14  
sxolio komix15


  
sxolio komix16


sxolio komix17


sxolio komix18


  
sxolio komix20

sxolio komix22
 Πηγή: educartoon.gr