Σάββατο 2 Μαΐου 2020

ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ;-ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 6 ΔΗΜ. ΣΧ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ένας παράξενος υιός χτυπά τον πλανήτη γη


Χαρταμπάς Άγγελος, Ε1 6ου Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης

Ένας τρομερός υιός χτυπά τον πλανήτη γη.
                Στην τηλεόραση έδειχνε μόνο ειδήσεις και έλεγε τα κρούσματα και τους νεκρούς λόγω του υιού. Μια μέρα είπαν πώς έφτασε και στην Ευρώπη. Τρόμαξα, νόμιζα πώς όλος ο πλανήτης θα καταστραφεί, όμως οι κυβερνήσεις είπαν πώς βρίσκουν φάρμακα…
                Μετά από πέντε μήνες οι ίδιοι οι Κινέζοι που από αυτούς προήλθε ο υιός, επιτέλους βρήκαν το φάρμακο. Το έδωσαν στις χώρες που είχαν πληγεί από τον υιό.
                Λίγο καιρό μετά επανήλθαμε στην καθημερινότητά μας με την διασκέδαση και όλα τ’άλλα.
                Δεν θέλω να το ξαναζήσω ποτέ αυτό, διότι πολλοί άνθρωποί έχασαν άδικα την ζωή τους. Επίσης, δεν πέρασα καθόλου καλά κλεισμένος στο σπίτι…

Φλαμουρίδης Γιάννης, Ε1 6ου Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης

Μια σοβαρή ίωση χτυπά τον πλανήτη γη…
Τώρα τελευταία στη γη έχει εξαπλωθεί μια ίωση που την ονομάζουμε κορωναϊό…
Αυτή η ίωση έχει σκοτώσει πολλούς ανθρώπους, γιατί δεν υπάρχει κάποιο φάρμακο για να τους θεραπεύσει.
Έτσι οι άνθρωποι προφυλάσσονται για να μην κολλήσουν, πλένουν καλά τα χέρια τους, μένουνε σπίτι και βγαίνουν μόνο για να πάρουν τρόφιμα. Επίσης κάποιοι άνθρωποι έμειναν χωρίς δουλειά, διότι λόγο της ίωσης έκλεισαν όλα τα μαγαζιά και έμειναν τα φαρμακεία και τα καταστήματα τροφίμων μόνο ανοιχτά.
Ελπίζω να περάσει γρήγορα αυτή η ίωση και να μην πεθάνουν άλλοι άνθρωποι εξ αιτίας της…

Κουφόπουλος Κυριάκος, μαθητής Ε1 του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης
Φανταστική Ιστορία με θέμα: Ένας τρομερός ιός χτυπά τον πλανήτη Γη
Η ζωή κυλούσε ήρεμα στον πλανήτη Γη. Τα παιδιά έπαιζαν και πήγαιναν καθημερινά στο σχολείο τους. Οι γονείς φρόντιζαν τα σπίτια τους, τους κήπους τους και πήγαιναν στις δουλειές τους. Τα σαββατοκύριακα, όλος ο κόσμος έβρισκε τρόπους να διασκεδάζει, είτε κάνοντας μια εκδρομή ή μια βόλτα στο κέντρο της πόλης του είτε διαβάζοντας κάποιο βιβλίο. Τα παιδιά μαζεύονταν στα πάρκα και έπαιζαν ποδόσφαιρο, κρυφτό και χίλια άλλα παιχνίδια! Εγώ προσωπικά τα σαββατοκύριακα ξυπνούσα κατά της εννιά η ώρα έπαιρνα το πρωινό μου και έφεύγα για τον αγώνα ποδοσφαίρου.  Μετά από δύο ώρες γυρνούσα στο σπίτι,  έκανα τα μαθήματα μου και το απόγευμα έπαιζα με το playstation. Την Κυριακή πηγαίναμε στην εκκλησία και μετά έπαιζα με τους φίλους μου στην αυλή του σχολείου, όταν είχε καλό καιρό. Το μεσημέρι καθόμασταν όλοι μαζί στο τραπέζι. Το απόγευμα διάβαζα τα αγγλικά μου και έπαιζα λίγο ακόμα playstation.
Ο χειμώνας ήταν στα τελευταία του και μια όμορφη άνοιξη είχε κιόλας κάνει τις αμυγδαλιές να ανθίσουν… Και ξαφνικά όλα άλλαξαν…
Μια σοβαρή ίωση χτύπησε τον πλανήτη, που μετέτρεπε του ανθρώπους σε μάρμαρο! Η κατάσταση ήταν τραγική. Αν κάποιος υγιής έβγαινε στο δρόμο έβλεπε …… ανθρώπους μαρμαρωμένους σαν αγάλματα, άλλοι πεσμένοι στο έδαφος άλλοι όρθιοι που προσπαθούσαν να τρέξουν αλλά δεν πρόλαβαν.
Στα πάρκα, στις αυλές, ακόμη και στη μέση της λεωφόρου, μπορούσε να δει μαρμαρωμένους ανθρώπους.
Οι επιστήμονες έπρεπε να δράσουν ακαριαία. Συγκεντρώθηκαν να κάνουν μια σύσκεψη που την οργάνωσε ο επιστήμονας κύριος Κ. Προσπαθούσαν να καταλάβουν ποιος ήταν αυτός ο ιός ώστε να τον καταπολεμήσουν. 
Αισθάνθηκαν την ανάγκη να επικοινωνήσουν με τον μεγάλο επιστήμονα Φλέμιγκ, που είχε εφεύρει το πολύτιμο φάρμακο της πενικιλίνης. Ο Φλέμιγκ είχε ζήσει πριν από εξήντα τέσσερα χρόνια και το φάρμακο που κατασκεύασε είχε βοηθήσει την ανθρωπότητα να γλιτώσει από τους πιο δυνατούς ιούς στον κόσμο. Το 1928 καθώς ερευνούσε τις ιδιότητες του σταφυλόκοκκου βρήκε ότι ένας μύκητας του γένους πενικίλλιο καταπολεμήσε με επιτυχία το σταφυλόκοκκο  ……
 Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να τον συναντήσουν από το να μπουν στην χρονομηχανή… 
‘Έπρεπε όμως να μπει μόνο ένας από αυτούς και αποφάσισαν να μπει ο κύριος Κ. αλλά όλοι μαζί είχαν αποφασίσει τις ερωτήσεις που θα έκαναν στον Φλέμιγκ. Θα του περιέγραφαν το πρόβλημα, ότι ο νέος υιός σε μαρμαρώνει και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα…. Και ότι υπάρχει ανάγκη να φτιάξουν ένα φάρμακο για να βοηθήσουν αυτούς που μαρμάρωσαν και να προστατέψουν και τους υπόλοιπους υγιείς ανθρώπους
Πραγματικά, η μηχανή λειτούργησε και η συνάντηση έγινε. Ο κύριος Κ. έφτασε και συνομίλησε με τον Φλέμιγκ ώρα πολλή. Ο Φλέμιγκ υπόδειξε στους επιστήμονες μια σειρά από πειράματα που έπρεπε να κάνουν και μάλιστα άμεσα. Χωρίς να χάσουν στιγμή οι συνεργάτες του κ. Κ και αυτός ο ίδιος πρώτος από όλους, ξεκίνησαν τα πειράματα, χωρίς να σταματούν νύχτα και μέρα. Σημείωναν τα συμπεράσματα, επικοινωνούσαν με επιστήμονες σε άλλα μέρη του κόσμου, ξεκίνησαν την εφαρμογή των φαρμάκων που κατασκεύαζαν σε ποντίκια και κατόπιν αποφάσισαν να τα εφαρμόσουν με ψεκασμό, σε όλους τους μαρμαρωμένους ανθρώπους της πόλης…
Ανακουφισμένοι από την τρομερή και επίπονη προσπάθειά τους, είδαν μπροστά στα μάτια τους ένα θαύμα: μετά από μια ώρα αφότου είχαν ψεκάσει τους ασθενείς, αυτοί επανέρχονταν και γίνονταν ξανά όπως πριν. Τους έπαιρναν τότε και τους περιέθαλπαν στα σπίτια ή στα νοσοκομεία, για να ξαναβρούν τις δυνάμεις τους, γιατί είχαν μείνει μέρες μαρμαρωμένοι και άρα χωρίς φαγητό και νερό. 
Η ευτυχία των επιστημόνων ήταν μεγάλη. Η ανθρωπότητα είχε σωθεί. Τότε όλοι κατάλαβαν πόσο σημαντικά ήταν όλα όσα απολάμβαναν πριν από το μεγάλο κακό. Ήταν ευτυχισμένοι στα σπίτια και στις δουλειές τους. Κυρίως τα παιδιά, όταν ξαναβρέθηκαν στο σχολείο τους, απολάμβαναν την κάθε στιγμή και ρουφούσαν σαν σφουγγάρια όλες τις γνώσεις από τα μαθήματα και τα βιβλία τους. 
Το κακό είχε περάσει, αλλά επειδή κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει αν κάτι άλλο θα προέκυπτε στο μέλλον, έβαλαν όλες τους τις δυνάμεις και έκαναν πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια από πριν, περισσότερες ώρες μελέτης και εργασίας, ώστε να απολαμβάνουν όλες τις ευκαιρίες που είχαν, τώρα που ο κίνδυνος είχε περάσει.
Ο κύριος Κ., ο επιστήμονας που είχε συντελέσει στην εύρεση του φαρμάκου αποφάσισε στην υπόλοιπη ζωή του να ….κάνει περισσότερες έρευνες και πειράματα για να βρει μικροοργανισμούς ωφέλιμους για την υγεία των ανθρώπων και να ετοιμάσει φάρμακα που πιθανόν θα βοηθούσαν τους ανθρώπους να σωθούν από παρόμοιες αρρώστιες…

Καπετανίδης Κωνσταντίνος μαθητής του Ε1,  6ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης

21 Μαρτίου 2020
Ένας τρομερός υιός χτυπά τον πλανήτη γη
Μια όμορφη μέρα στα μέσα του Δεκέμβρη ένας πολύ δυνατός ιός ήρθε στην Κίνα. Αυτός ο  ιός δεν ξέρουμε ακόμα από πού δημιουργήθηκε. Οι επιστήμονες λένε ότι δεν δημιουργήθηκε από τος νυχτερίδες αλλά δεν είμαστε τόσο σίγουροι για αυτό, Τον ιό αυτό τον ονόμασαν κορονοιό, δηλαδή ιός με κορόνα. Ο ιός αυτός όμως δεν έμεινε μόνο στην Κίνα αλλά μεταδόθηκε σε πάρα πολλές άλλες χώρες. Και στις αρχές του Μάρτη υπήρξε το πρώτο κρούσμα στην όμορφη μας Θεσσαλονίκη. Μετά από λίγο καιρό είχαν κλείσει τα σχολεία για 14 ημέρες.
                Πολλοί από εμάς όμως δεν σταμάτησαν να βγαίνουμε έξω, όμως έπρεπε να έρθει η ώρα να κλειστούμε όλοι στα σπίτια μας για αρκετό καιρό μέχρι που έγινε.
                Τον χρόνο που περνάω στο σπίτι μου τόσο καιρό, θα τον έλεγα δημιουργικό. Κάποιες φορές βλέπω ταινίες, άλλες ηλεκτρονικά παιχνίδια, άλλες επιτραπέζια και άλλες περνάω το χρόνο με την οικογένειά μου.
Η ιστορία αυτή δεν έχει τελειώσει ακόμη και δυστυχώς νομίζω πως θα αργήσει να τελειώσει…
                Ελπίζω ο ήλιος, οι γιατροί και οι επιστήμονες όλου του κόσμου, να μπορέσουν να σκοτώσουν αυτόν το ιό, που τόσο ταλαιπωρεί τους ανθρώπους και να γυρίσουμε στην κανονική μας ζωή.


Ελισάβετ Κεκέ, Ε1 6ου Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης

Εδώ και λίγες μέρες έχει εξαπλωθεί μια ίωση που ονομάζεται κορωνοϊός. Ο κορωνοϊός είναι από τις πιο επικίνδυνες ιώσεις. Μερικοί άνθρωποι δεν βγαίνουν απ’ τα σπίτια τους. Όλα τα πολυκαταστήματα έχουν κλείσει, έχουν μείνει ανοιχτά μόνο τα φαρμακεία και τα σουπερμάρκετ. Ούτε για παιχνίδι βγαίνουν τα παιδιά. Κάποιοι το μένουμε στα σπίτια μας το αποκαλούν καραντίνα. Μόνο για ποδηλατάδα πάμε, και πού και πού στο κτήμα μας. Αλλιώς στο σπίτι με τα ξαδέλφια μας.
Ο κορωνοϊός έχει χαλάσει τις ζωές όλων, Θα φαινόταν παράξενο να έλεγα ότι μου λείπει το σχολείο, αλλά δεν είναι ψέμα.
                 Μετράω τις ημέρες για το πότε θα πάω σχολείο. Εύχομαι να τελειώσει γρήγορα αυτή η ίωση γιατί δεν με παίρνει πολύ καιρό ακόμα σπίτι…

Μαρία Γκέτσιου, Ε1 6ου Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης
Μια σοβαρή ίωση χτυπά τον πλανήτη γη!

                Όλα στον πλανήτη μας ήταν ήρεμα. Ο κόσμος πήγαινε στις δουλειές τους, τα παιδιά στο σχολείο. Όλοι είχαν την καθημερινότητά τους, πήγαιναν για ψώνια, διασκεδάζανε, είχαν ελευθερία.
Ξαφνικά από την μακρινή Κίνα εμφανίστηκε ένας θανατηφόρος ιός πολύ επικίνδυνος για τον ανθρώπινο οργανισμό που κυρίως πρόσβαλλε του ανθρώπους που είναι σε μεγάλη ηλικία και αυτούς που έχουν προβλήματα υγείας.
                Αυτή την στιγμή πολλές χώρες στον κόσμο έχουν σοβαρά προβλήματα διαχείρισης του ιού με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά κρούσματα και θύματα του ιού. Λόγω της μεγάλης εξάπλωσής του, πολλές κυβερνήσεις πήραν αυστηρά μέτρα πρόληψης κατά του ιού και ταυτόχρονα γίνονται σοβαρές προσπάθειες ανακάλυψης του φαρμάκου και του εμβολίου για την καταπολέμηση του ιού.
Από την δικιά μου πλευρά, θέλω να προτρέψω τον κόσμο να ακολουθεί κατά γράμμα όλες τις αυστηρές οδηγίες των ειδικών για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτόν τον ιό, για να επανέρθουμε στις συνήθειές μας.

Θωμαϊδης Κωνσταντίνος, μαθητής Ε1 του 6ου Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης
Μια σοβαρή ίωση χτυπά τον πλανήτη Γη

Βρισκόμαστε  στο 2042 κάπου στο Περού, την χώρα των Ίνκας. Οι άνθρωποι αρχίζουν να παρουσιάζουν περίεργα συμπτώματα: Πυρετό, φτάρνισμα και μελάνιασμα μύτης. Οι ειδήσεις μιλάνε συνεχώς για τον νέο ιό “ Blue Nose ”  που εξαπλώνεται με πολύ γρήγορο ρυθμό. Οι άρρωστοι δεν μπορούν να κρύψουν την αρρώστια, αφού συνέχεια φταρνίζονται.
        Στην Ελλάδα, οι άνθρωποι δεν ανησυχούν. «Είναι πολύ μακριά το Περού!» λένε πιστεύοντας ότι ο ιός δεν μπορεί να έρθει από τη Νότια Αμερική στην Ελλάδα.
         Ο ιός εξαπλώθηκε και στη γειτονική Βραζιλία, από ΄κει στο Μεξικό και από το Μεξικό στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Σε λίγο καιρό, δεν υπήρχε χώρα πάνω στη Γη, που να μην είχε πάει ο ιός. Κάποιοι άνθρωποι ντρεπόταν να βγουν έξω με τη μπλε μύτη και αυτοί που δεν ήταν άρρωστοι, δεν έβγαιναν καθόλου για να μην κολλήσουν.
        Υπήρχαν όμως άνθρωποι που δεν τους ένοιαζε και έβγαιναν έξω. Σε λίγο καιρό δεν χωρούσαν οι άρρωστοι στα νοσοκομεία. Οι επιστήμονες προσπαθούσαν να βρουν το σιρόπι που θα τους θεράπευε!
         Μία μέρα, ο καθηγητής Mac Aster δοκίμασε σε ένα άσπρο ποντικάκι το φάρμακο που εφηύρε. Στην αρχή η μυτούλα του ποντικιού από μπλε έγινε μοβ ανοιχτό. Ο καθηγητής αύξησε τη δόση του φαρμάκου. Η θεραπεία πέτυχε! Το ποντικάκι απέκτησε και πάλι τη ροζ χαριτωμένη μυτούλα του!
         Οι άνθρωποι έτρεχαν να αγοράσουν το φάρμακο για να γίνουν καλά και το ποντικάκι δόθηκε σε ένα μεγάλο pet shop, περιμένοντας κάποιον να το υιοθετήσει…

Παναγιωτίδης Άγγελος. Μαθητής Ε1 6ου Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης

Ένας τρομερός ιός χτυπά τον πλανήτη γη

Μια φορά , το 5000 π.Χ. ένα ιός έπληξε τον πλανήτη γη που τον λέγανε ελεφαντοιό. Τον λέγαν έτσι επειδή προερχόταν από τους ελέφαντες.
Όποιος κολλούσε αυτόν τον ιό, έκανε υψηλό πυρετό , γύρω στο 39,7 και τον πονούσε πολύ ο λαιμός.
Όποιος κολλούσε ελεφαντοιό συνήθως πέθαινε γιατί τότε δεν είχαν καθόλου γιατρούς.
Κάποια μέρα ο πληθυσμός της γης έγινε πολύ μικρός (300).Οι άνθρωποι ανησυχούσαν πολύ , αλλά όταν ο πληθυσμός της γης έφτασε να είναι μόνο 50, άρχισαν να ξεφυτρώνουν άνθρωποι μέσα από εγκαταλελειμμένες σπηλιές και τότε οι άνθρωποι άρχισαν να πανηγυρίζουν .Την άλλη μέρα από εκείνη που ήρθαν οι άνθρωποι από τις σπηλιές δεν αρρώστησε κανένας , ούτε την επόμενη , ούτε τη μεθεπόμενη .Έτσι τελείωσε για πάντα ο ελεφαντοιος.


Σαραντίδης Γιάννης, μαθητής Ε1 τάξης του 6ου Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης
Μια φοβερή ίωση χτυπά τον πλανήτη γη

Η ζωή κυλούσε όμορφα και ωραία, πηγαίναμε κανονικά στο σχολείο μας και οι γονείς μας στις δουλειές τους και ο κόσμος όλος είχε την ρουτίνα του.   
Ώσπου μια μέρα συνέβη κάτι το οποίο δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε ποτέ στην ζωή μας. Ένας θανατηφόρος ιός χτύπησε τον πλανήτη μας, τη γη και όλη η καθημερινότητα μας αλλαξε.   Αυτός ο ιός ονομάστηκε κορωνοιός και ήρθε από την Κίνα και συγκεκριμένα από την πόλη Γιουχάν.                                                 
Ξεκίνησαν λοιπόν να πεθαίνουν άνθρωποι από τον ιό αυτόν και είχε εξαπλωθεί σε όλη τη γη.                              
Τα περισσότερα κρούσματα και θανάτους αρχικά τα είχε η Ιταλία μετά ακολούθησε η Ισπανία κ η Αμερική.                                         
Έχει έρθει όμως και στην Ελλάδα και αναγκάστηκε κυβέρνηση να πάρει μέτρα για να μας προστατέψει. Έτσι λοιπόν κλείσανε τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί, τα μαγαζιά και τα εστιατόρια. Μας απαγόρεψαν να βγαίνουμε από τα σπίτια μας και να πηγαίνουμε στις δραστηριότητες μας και οι μεγάλοι να σταματήσουν από τις δουλειές τους.                 
Στον ιό αυτόν ήταν ευάλωτοι οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες ανθρώπων που είχαν αναπνευστικά προβλήματα και γενικά προβλήματα με την υγεία τους.                                                       Οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν το εμβόλιο κατά του κορωνοιού και οι γιατροί προσπαθούν να σώσουν όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούν.               
Πιστεύω ότι ο ιός θα εξαλειφθεί με τον καλό καιρό κ με την άνοδο της θερμοκρασίας και το εύχομαι για να γυρίσουμε στην ωραία καθημερινότητά μας!

Κυρκούδη Αναστασία, μαθήτρια του Ε1 τμήματος του 6ου Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης
Μια φοβερή ίωση χτυπά τον πλανήτη γη

Ο Αμερικανός επιστήμονας Δρ. Τζον μια μέρα, έφτιαξε μια νέα ένεση για μια νέα ίωση που θα λεγόταν Τζον και το δοκίμασε σε μια νυχτερίδα για να δει τι θα γίνει. Η νυχτερίδα πέταξε από την Αμερική και πήγε στην Κίνα. Οι Κινέζοι εκείνη την μέρα
–όπως πάντα - έτρωγαν αποξηραμένα έντομα. Κι εκείνη την νυχτερίδα την είχαν αποξηράνει. Έτσι όταν ένας κινέζος ο Κορώνας – έτσι τον φώναζαν – έφαγε την νυχτερίδα, αρρώστησε βαριά. Μετά κόλλησε κι άλλους Κινέζους και η ίωση εξαπλώθηκε σε όλη την Κίνα. Αυτή η αρρώστια ονομάστηκε ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ από τον Κορώνα. Ο ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ξέσπασε σε πολλές χώρες ακόμη. Ιταλία… Ισπανία… Τελευταίος ήρθε στην Ελλάδα Τα αυγά της κότας ήταν η θεραπεία και όποιος τα έτρωγε γινόταν καλά. Δηλαδή τα αυγά ήταν ένα ‘εμβόλιο’ κατά κάποιον τρόπο. Ο ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ μια μέρα εξαφανίστηκε και από τότε όλοι ήταν ευτυχισμένοι!

Χατζημιχαήλ Ιωάννα
                        Ένας παράξενος υιός χτυπά τον πλανήτη γη

    Όλα ξεκίνησαν από ένα φάρμακο το οποίο μάλλον το έβαλαν μέσα σε κάποιο φαγητό το έφαγε ένας και αρρώστησε. Μετά αυτή η αρρώστια άρχισε να εξαπλώνεται σιγά σιγά στους γύρω ανθρώπους, μετά από μία εβδομάδα πέθανε ο πρώτος άνθρωπος. Στις ειδήσεις είπαν πως οι γιατροί ονόμασαν αυτόν τον υιό ΚΟΡΟΝΟΙΟ.
     Σιγά σιγά άρχισαν τα κρούσματα και στην Ελλάδα. Στην Αθήνα έγινε το πρώτο και εξαπλώθηκε μέχρι τη Θεσσαλονίκη.
     Τα κρούσματα ήταν πια αρκετά έτσι ο Υπουργός  Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα πρέπει για δύο ολόκληρες εβδομάδες να κλείσουν τα σχολεία και μετά όλα τα μαγαζιά. Έτσι λοιπόν βρισκόμαστε σε καραντίνα δηλαδή πρέπει να είμαστε μέσα στα σπίτια μας και να μην βγαίνουμε έξω. Βέβαια πολλοί άνθρωποι παραβαίνουν τους κανόνες και βγαίνουν έξω, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο την υγεία τους και τη ζωή τους.
     Κατά τη γνώμη μου άμα θέλουμε να περάσει αυτός ο υιός θα πρέπει να σεβαστούμε τους κανόνες και να μείνουμε σπίτι. Οι επιστήμονες προσπαθούν δημιουργήσουν ένα φάρμακο το οποίο θα μας σώσει. Ευχόμαστε να γίνει γρήγορα αυτό για να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας.

Ζελεσκίδη Βαλέρια, μαθήτρια του Ε1 τμήματος του 6ου Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης
Ένας φονικός ιός χτυπά τον πλανήτη γη

Ένας επικίνδυνος ιός χτυπά τον πλανήτη γη. Κάνεις δεν πίστευε ότι ένας φονικός υιός από την Κίνα που είχε αρχηγό τον Κορώνο και που τον ονόμασαν Κορωνοϊό, ότι θα έφτανε στην Ευρώπη και μάλιστα στην Ελλάδα. Η ζωή μέχρι τότε ήταν τέλεια. Όλοι είχαμε την ελευθερία μας και η καθημερινότητα κυλούσε ομαλά, ώσπου μια μέρα μια κυρία πήγε σε επίδειξη μόδας στην Ιταλία και ακούσαμε στην τηλεόραση ότι ήρθε ο φονικός ιός στην Ελλάδα. Από τότε κλειστήκαμε όλοι σε ένα σπίτι και όταν κυκλοφορούσαμε ήταν μόνο με μάσκες και γάντια.
Μια μέρα οι επιστήμονες ανακάλυψαν κάτι φάρμακα και τα έδωσαν σε κάτι γατούλες που ήταν άρρωστες που ήδη είχαν κολλήσει και ήταν ετοιμοθάνατες μετά την χρήση θεραπείας οι γατούλες έγιναν ζωηρές και υγιείς και μάλιστα τις πήγαν στο pet shop και η μαμά μου τις πήρε και τις δυο.
Εύχομαι να μην ξανασυμβεί αυτό αλλά χαίρομαι πολύ που
απέκτησα δυο κορονογατούλες…


Τσιλιγιάννης Άγγελος, Ε1, 6ο Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης
Κορωνοιός

            Πρώτη φορά ζούμε μια τέτοια στιγμή στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο με έναν ιό που ονομάζεται κορωνοιός. Όταν άρχισε ήταν 23/1/2020 και συνέβη στην Γιουχάν που βρίσκεται στην Κίνα. Μέσα σε μια βδομάδα τα κρούσματα ήταν 10.315 και οι νεκροί 1.543.
            Εξαπλώθηκε γιατί κάποιοι Γάλλοι, Ισπανοί, Βρετανοί και Ιταλοί παππούδες επισκέφτηκαν την Κίνα και κόλλησαν τον κορωνοιό. Έτσι ο ιός ήρθε στην Ευρώπη και τα πράγματα έκαναν τον κόσμο να φοβηθεί. Και τώρα χειροτέρα πράγματα με τον κορωνοιό μετά την Κίνα τα έχει η Ιταλία. Τα κρούσματά της είναι 28.000 και οι νεκροί είναι 3.800 περίπου. Η Ελλάδα έχει 387 κρούσματα του κορωνοιού και έχει πέντε νεκρούς.
            Τα κρούσματα συνολικά σε όλο τον πλανήτη είναι 179.000 και οι νεκροί 7.000. Ο κορωνοιός είναι σε πολλές χώρες.
            Για να τελειώσει ο κορωνοιός πρέπει μια χώρα να βρει το εμβόλιο και να το στείλει σε όλες τις χώρες που είναι. Και έτσι θα τελειώσει ο κορωνοιός. Πιστεύω πως θα τελειώσει σε τέσσερις μήνες για να έχουμε ένα καλό και ήσυχο καλοκαίρι.

Σικλαφίδης Θεόδωρος, μαθητής του Ε1 τμήματος του 6ου Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης
Ένας φοβερός ιός χτυπά τον πλανήτη γη


Μια μέρα καθόμασταν στον καναπέ, εγώ με την οικογένεια μου, και βλέπαμε ειδήσεις. Οι ειδήσεις μας είπαν ότι ένας νέος ιός ξεκίνησε στην Kίνα. Οι επιστήμονες προσπαθούσαν να βρουν το αντίδοτο ενώ πάνω από 40 άτομα πέθαιναν κάθε μέρα. Οι άνθρωποι στην αρχή δεν το πήραν στα σοβαρά και έκαναν ταξίδια καθώς συνέχιζαν το καθημερινό τους πρόγραμμα. Δεν ήξεραν αν έχουν τον κορονοϊό και ταξίδευαν με αποτέλεσμα σιγά σιγά να υπάρχουν κρούσματα και εκτός κίνας. Οι επιστήμονες μετά από πολλές επιστημονικές έρευνες βρήκαν ένα εμβόλιο, επίσης δεν ξέρουμε για ποσό ακόμα θα κρατήσει όλο αυτό.




Ευχαριστούμε την Ευαγγελία Σεραφείμ Ρηγοπούλου που μας τις εμπιστεύτηκε και το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης