Κυριακή 3 Μαΐου 2020

1η ΜΕΡΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ-ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 6 ΔΗΜ. ΣΧ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ





Μαρία Γκέτσιου, Ε1 6ου Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης

Πρώτη μέρα μετά την καραντίνα
Αγαπητό μου Ημερολόγιο
Έχουν περάσει σχεδόν 50 ημέρες που είμαι μέσα στο σπίτι τα συναισθήματα μου είναι ανάμεικτα και πολλά. Νιώθω τόσο λυπημένη που δεν μπορώ να πάω στο σχολείο να παίξω στα διαλείμματα με τους συμμαθητές μου να κάνουμε τα αστεία μας, να κάνω μια αγκαλιά στις φίλες μου και να μάθω νέα πράγματα στα μαθήματα, αλλά ταυτόχρονα είμαι και πολύ ευτυχισμένη που βρίσκομαι στο σπίτι με την αδερφούλα μου και τους γονείς μου τους έχω χορτάσει παίζουμε όλοι μέρα κοιμάμαι έως πολύ αργά το βράδυ ακούω μουσική χαλαρώνω και περνάω υπέροχα. Η αλήθεια είναι καλό ότι και αυτή η κατάσταση αρχίζει να μου αρέσει αλλά με κούρασε λίγο βαρέθηκα.   
 Ήρθε επιτέλους η μέρα που θα βγω έξω, καλό μου ημερολόγιο, ανυπομονώ τρέμω απ΄ την αγωνιά νιώθω λαχταρά  χαρά ευτυχία και προσμονή .
 Το πρώτα πράγματα που θα κάνω είναι τα έξης... στις 15 Μαΐου 2020 που θα βγούμε τελικά απ’ την καραντίνα, Θα πάω πολλές βόλτες και για  πικνίκ με την οικογένεια μου. Επίσης  ανυπομονώ να πάω στην  θάλασσα όπως παλιά, πεθύμησα πολύ τις  γιαγιάδες μου που μένουν στο χωριό και θα πάω να τις δω.
 Επιπρόσθετα θα κάνω   ποδήλατο με τις φίλες της   γειτονιάς μου ελευθέρα χωρίς να πρέπει να γυρίσω στο σπίτι νωρίς
 Θα πάω για παγωτό με τους γονείς μου .Έπειτα θα πάμε με  γονείς μου   στην αγορά να δούμε βιτρίνες και   να ψωνίσουμε ρούχα και παπούτσια θα πάω για ένα γλυκό στο ΝΟΑ με την οικογένεια μου που τόσο έχω λαχταρίσει  
Είμαι τόσο μα τόσο χαρούμενη γ αυτό, θα κυκλοφορήσω επιτελούς ελεύθερη όπως πριν και η χαρά μου είναι μεγάλη γιατί όλο αυτό που έγινε με αυτόν τον  Ίο εγώ σαν παΐδι δεν μπορώ να το καταλάβω γιατί έπρεπε να μείνουμε μέσα τόσο καιρό και να ξεχάσουμε την καθημερινότητα μας, αλλά για να έγινε σίγουρα κάποιος σημαντικός λόγος θα υπήρχε .  

  Κωνσταντίνος Καπετανίδης, Ε1, 6ου Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης

Πρώτη μέρα μετά την καραντίνα
Αγαπητό μου ημερολόγιο. Ήρθε επιτέλους αυτή η ώρα που θ απαλλαγούμε από αυτήν την καραντίνα και θα βγούμε από τα σπίτια μας. Σήμερα έκανα πολύ ωραία πράγματα. Αρχικά βγήκαμε μαζί με τους φίλους μου, στην κάτω αυλή του σχολείου μας και παίξαμε τ αγαπημένα μας παιχνίδια, όπως μπάσκετ ποδόσφαιρο κυνηγητό κρυφτό κ. α. Παίξαμε πάλι όλοι μαζί, όπως παλιά και κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι να ζεις και πάλι ελεύθερος αν και στην αρχή είχα ένα φόβο να μην πάθω τίποτα. Η χαρά μου ήταν τόσο μεγάλη που δεν κατάλαβα πότε ήρθε το μεσημέρι να πάω στο σπίτι μου.
Αφού έφαγα και ξεκουράστηκα λίγο, περίμενα πως και πως να έρθει το απόγευμα, να πάω βόλτα με το ποδήλατο με τους φίλους μου στο βουνό. Στο δρόμο χάζευα τις ομορφιές της φύσης, τα δέντρα, τα ζώα, τα πουλιά, περάσαμε το ποταμάκι και καθίσαμε όλοι μαζί για να θαυμάσουμε όλη αυτή την υπέροχη θέα που τόσο μου είχε λείψει. Βγάλαμε αναμνηστικές φωτογραφίες και μετά από λίγη ώρα, πήραμε τον δρόμο του γυρισμού, γιατί θα μας έπιανε η νύχτα.
Αποχαιρετιστήκαμε και πήγαμε στα σπίτια μας. Ήταν μια υπέροχη και αξέχαστη μέρα που θα την θυμάμαι σε όλη μου την ζωή. Ελπίζω να μην χρειαστεί ξανά να μείνω για τόσο καιρό μέσα στο σπίτι και να μου λείψουν όλα αυτά τα απλά και καθημερινά πράματα που σε κάνουν ευτυχισμένο. 



Παναγιωτίδης Άγγελος Ε1, 6ου Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης

1η μέρα μετά την καραντίνα
Σήμερα είναι ημέρα που επιτέλους θα βγούμε έξω. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Θέλω να πάω στην γειτονιά και να συναντήσω όλους τους φίλους μου. Ακόμα θέλω να πάω… στη γιαγιά και στον παππού μου. Ύστερα θα χαιρόμουν πολύ να βγω έξω στην πόλη και να πάω στο λούνα παρκ και να φάω ένα παγωτό. Αλλά μου έλειψε και το σχολείο, τα διαγωνίσματα, το μάθημα…

Καραβούζη Ειρήνη Ε1, 6ο Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης
Πρώτη μέρα μετά την καραντίνα

Σήμερα ήταν μια διαφορετική μέρα. Είχε τελειώσει πια η καραντίνα! Το πρωί πήγα στο σχολείο πάρα πολύ περίεργη. Ήθελα να δω πως θα ήταν τα μαθήματα, πως θα ήταν όλοι οι φίλοι και οι συμμαθητές μου. Δεν κάναμε γραμμές, ούτε είπαμε προσευχή! Όταν μπήκαμε στην τάξη, μας είπαν υποχρεωτικά να κρατάμε τις αποστάσεις ασφαλείας. Δηλαδή, ο ένας καθόταν στην μια άκρη του θρανίου και ο άλλος στην άλλη. Είπαμε χρόνια πολλά και τότε η κυρία μας ανακοίνωσε πως δεν θα κάνουμε μάθημα! Όλοι φωνάξαμε ή μάλλον τσιρίξαμε «Ναι!!!». Όταν (επιτέλους) ησυχάσαμε, πήρε ο καθένας το όργανα που είχε κατασκευάσει ,και παίξαμε έναν ρυθμό που μας είχε πει η κυρία. Δηλαδή το πρώτο δίωρο το περάσαμε τέλεια. Στο δεύτερο δίωρο, η κυρία μας είπε να σημειώσουμε τα μαθήματα. Αφού τα γράψαμε, παίξαμε κρεμάλα. Όμως, οι μαρκαδόροι δεν έβαφαν, έτσι η κυρία μας έδωσε κάποιους που είχε φέρει από το σπίτι της. Αλλά, αντί να μας δώσει το σακουλάκι με τους μαρκαδόρους για πίνακα, μπερδεύτηκε και μας έδωσε το σακουλάκι με τους κανονικούς μαρκαδόρους. Το αποτέλεσμα ήταν να γράψουμε ανόητα σχεδιάκια και να μην σβήνουν. Μετά από ένα λεπτό ο κ. Φώτης πήρε τηλέφωνο την κ. Ευαγγελία και της είπε πως σε πέντε λεπτά θα έρθει στην τάξη μας για επιθεώρηση. Όταν η κ. Ευαγγελία μας το ανακοίνωσε, εμείς της είπαμε για το λάθος. Εκείνη την ώρα χτυπάει η πόρτα, ανοίγουμε και μόλις ο διευθυντής βλέπει τον πίνακα δίνει ένα χαρτί στην κυρία και φεύγει θυμωμένος. Το χαρτί έλεγε πως κρατάμε τις αποστάσεις ασφαλείας αλλά δεν σεβόμαστε τον χώρο. Μετά από λίγο ο διευθυντής μπαίνει στην τάξη γελώντας και λέγοντάς στην κ. Ευαγγελία πως ήταν μια φάρσα! Η κυρία μας ρώτησε αν συμμετείχαμε κι εμείς. Εμείς απαντήσαμε «ναι» και της εξηγήσαμε πως επίτηδες αλλάξαμε θέσεις τα σακουλάκια, όπως μας είχε πει ο διευθυντής και όλοι γελάσαμε πολύ! Ήταν μια υπέροχη μέρα και όλοι ήμασταν χαρούμενοι και νιώθαμε ελεύθεροι που τελείωσε η καραντίνα!

Κυριάκος Κουφόπουλος Ε1, 6ου Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης
1η μέρα μετά την καραντίνα
Αγαπητό μου ημερολόγιο.
Επιτέλους φτού ξελεφτερία για όλους. Πρώτη μέρα μετά την καραντίνα. Η μέρα είναι ηλιόλουστη. Ξύπνησα πάρα πολύ νωρίς και έφυγα κατευθείαν για παιχνίδι με τους φίλους μου. Βρεθήκαμε στην κάτω αυλή του σχολείου μας όπως είχαμε συνεννοηθεί την προηγούμενη μέρα. Ξαφνικά τους έβλεπα όλους να τρέχουν με δύναμη πάνω μου και αγκαλιαζόμασταν τόσο δυνατά για αρκετή ώρα. Χαρά που πήρα εκείνη την στιγμή να ξέρατε!!! Και μετά ξεκίνησε το αγαπημένο μας παιχνίδι με το αγαπημένο μας τόπι, το ποδόσφαιρο!!!!! Παίξαμε με τις ώρες χωρίς να σταματήσουμε ούτε για νερό. Το μεσημέρι επιστρέψαμε στο σπίτι. Δεν είχα όρεξη να φάω ήθελα μόνο να έρθει το απόγευμα να
παίξουμε ξανά όλοι μαζί. Ξαφνικά χτύπησε το τηλέφωνο και ήταν ο προπονητής του ποδοσφαίρου. Πήγαμε στο γήπεδο επιτέλους πάτησα γρασίδι. Τι χαρά Θεέ μου!
Το βραδάκι πήγα και είδα τα ξαδέρφια μου και τους παππούδες και τις γιαγιάδες και αγκαλιαζόμασταν για πολλή ώρα. Βγήκαμε όλοι για να φάμε σε ένα εστιατόριο. Μόλις φάγαμε πήγαμε κάτω στον φάρο και στο λούνα παρκ, Εγώ με τον μπαμπά παίξαμε ποδοσφαιράκι και ανεβήκαμε και στα συγκρουόμενα ενώ η μαμά με την αδερφή μου ανέβηκαν στις τσουλήθρες και έπιναν παγωμένους χυμούς. Γυρίσαμε στο σπίτι τόσο χαρούμενοι και ελεύθεροι. Βάλαμε τέρμα την μουσική και χορεύαμε μέχρι τις τρείς το πρωί χιπ χοπ, ζεμπέκικα, τσιφτετέλια και ποντιακά.
Και το πιο ωραίο ήταν όταν ο πατέρας μου μου είπε να πάμε στο κυνήγι τα ξημερώματα.
«Γιούπι» φώναξα πολύ δυνατά. Επιτέλους θα πάμε στο βουνό! Πόσο μου έλειψε το πράσινο, τα δέντρα το κελάηδισμα των πουλιών και το γάβγισμα των σκύλων μας. Δεν κοιμήθηκα καθόλου μέχρι να ξημερώσει.
Ήταν μια καταπληκτική μέρα και θέλω όλες οι μέρες να είναι έτσι όπως ήταν κι αυτή!.


Παναγιωτίδης Άγγελος Ε1, 6ου Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης
1η μέρα μετά την καραντίνα

Σήμερα είναι ημέρα που επιτέλους θα βγούμε έξω. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Θέλω να πάω στην γειτονιά και να συναντήσω όλους τους φίλους μου. Ακόμα θέλω να πάω… στη γιαγιά και στον παππού μου. Ύστερα θα χαιρόμουν πολύ να βγω έξω στην πόλη και να πάω στο λούνα παρκ και να φάω ένα παγωτό. Αλλά μου έλειψε και το σχολείο, τα διαγωνίσματα, το μάθημα…

Σαραντίδης Γιάννης, μαθητής Ε1 6ου Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης
1η μέρα μετά την καραντίνα
Αγαπημένο μου ημερολόγιο, σήμερα τελείωσε η καραντίνα και είμαι πολύ χαρούμενος. Σήμερα βρεθήκαμε με τους φίλους μου μετά από πολύ καιρό και ήταν φανταστικά, γιατί παίζαμε μπάλα στο γηπεδάκι της γειτονιάς μου.
            Ένας από τους φίλους μου έκανε ένα σουτ σε ένα παράθυρο ενός κυρίου και βγήκε έξω στο μπαλκόνι και μας φώναζε. Έτσι δεν παίζαμε άλλο μπάλα και αναγκαστήκαμε να φύγουμε. Μας ήρθε μια ιδέα να παίξουμε κρυφτό. Επειδή ήμασταν πολλά άτομα παίζαμε γειτονιές με γειτονιές. Εμείς είχαμε κρυφτεί κάτω από μια νταλίκα. Όταν βράδιασε, πήγαμε όλοι στα σπίτια μας και δώσαμε ραντεβού για αύριο…
             Μετά από τόσο καιρό που είμασταν μέσα, θα μπορούσαμε να μείνουμε έξω το βράδυ…


Ιωάννα Χατζημιχαήλ, Ε1 6ο Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης
Πρώτη μέρα μετά την καραντίνα
      Σήμερα επιτέλους τελείωσε η καραντίνα. Όλοι βγήκαμε έξω και συναντηθήκαμε με φίλους και συγγενείς.
      Εγώ το πρωί πήγα στην γιαγιά μου, είχα τόσο καιρό να την δω. που έτρεξα να την αγκαλιάσω. Πέρασα τέλεια, είδαμε τηλεόραση,παίξαμε επιτραπέζια,μαγειρέψαμε,φάγαμε και τέλος εγώ έπεσα για μεσημεριανό ύπνο.
       Μόλις ξύπνησα όμως, έπρεπε να φύγω γιατί είχα κανονίσει να πάω βόλτα με τις φίλες μου.Έτσι την χαιρέτησα και έφυγα. Όταν βγήκα από το σπίτι της, συνάντησα τις φίλες μου. Αγκαλιαστήκαμε και καθώς περπατούσαμε λέγαμε τα νέα μας.Είχαμε τόσα πολλά να πούμε. Εκείνες δεν έκαναν πολλά πράγματα ,διάβαζαν και έβλεπαν τηλεόραση αντιθέτως με εμένα που έβγαινα για περπάτημα, έπαιζα επιτραπέζια και μιλούσα με άλλες φίλες μου. Σήμερα όμως πήγαμε για ψώνια, κάτσαμε σε μια καφετέρια, πήραμε παγωτό και τέλος η καθεμία πήγε στο σπίτι της για να πάρει το ποδήλατό της. Συναντηθήκαμε σε ένα πάρκο και κάναμε βόλτα με τα ποδήλατα.
    Στις 9 η ώρα τελειώσαμε την βόλτα και η καθεμία πήγε στο σπίτι της, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη ημέρα. Μόλις έφτασα σπίτι έκανα ένα ντους και αφού ντύθηκα έφυγα για το σινεμά. Εκεί με περίμενε η ξαδέρφη μου. Μπήκαμε μέσα για να δούμε την ταινία. Μόλις έβαλε διάλειμμα πήγαμε να αγοράσουμε γαριδάκια και επιστρέψαμε στις θέσεις μας.Η ταινία μου άρεσε πάρα πολύ γιατί ήταν αστεία και είχε μυστήριο.
      Στις 11 τελείωσε η ταινία και μας περίμενε η θεία μου να μας πάρει. Πήγαμε σπίτι της, εκεί ήταν και οι γονείς μου. Είδα την μικρή μου ξαδερφούλα, την πήρα αγκαλιά, την τραγουδούσα. Χορτάσαμε παιχνίδι όλη εκείνη την ώρα. Εφτασε η ώρα για να φύγουμε. Χαρούμενες και χορτασμένες από το πολύ παιχνίδι τους καληνυχτήσαμε.
       Σήμερα ήταν τέλεια μέρα, μετά από τόσο καιρό επιτέλους βγήκαμε έξω και κάναμε τα πάντα .Πιστεύω να μη μας ξανατύχει τίποτα τέτοιο και να μην ξαναχρειαστεί να μείνουμε μέσα τόσο καιρό.


Κεκέ Ελισάβετ, μαθήτρια Ε1 τάξης 6ου Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης
1η μέρα μετά την καραντίνα.

Αγαπητό μου ημερολόγιο!!!
Σήμερα ήταν η πρώτη μου μέρα μετά την καραντίνα. Βρέθηκα με όλες μου τις φίλες στις 10:00 το πρωί και από τότε ως τις οκτώ το βράδυ είμασταν μαζί. Ούτε μεσημεριανό φάγαμε!
            Πήγαμε στο jumbo,  στο zara, στο orchestra, στο public… και σε πολλά άλλα μαγαζιά.
Μετά πήγαμε για παγωτό, εγώ πήρα φιστίκι παγωτό, η Έλενα πήρε βανίλια παγωτό, η Ιωάννα φράουλα και η Βαλέρια μπισκότο…

            Ήταν η καλλίτερη μέρα της ζωής μου, Δεν θα την ξεχάσω ποτέ 17 Ιουνίου 2020!

Κυρκούδη Αναστασία, μαθήτρια του Ε1 τμήματος του 6ου Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης
1η μέρα μετά την καραντίνα
Αγαπητό μου ημερολόγιο,
Τα σχολεία άνοιξαν στις 11 Μαΐου. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Έχει μια εβδομάδα περίπου που βλέπω τους φίλους και τις φίλες μου. Χαίρομαι που επιτέλους τους συναντώ από κοντά. Όμως υπάρχει κάτι που με στεναχωρεί πολύ… Τα μαγαζιά, τα βιβλιοπωλεία, οι καφετέριες …είναι όλα κλειστά! Μόνο τα περίπτερα και τα σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά. Γιατί πρέπει να γίνεται αυτό; Αφού δεν έχουμε ούτε ένα κρούσμα στην Ελλάδα πια! Ακόμη sms πρέπει να στέλνουμε… Τέλος πάντων! Τώρα ανοίγω τηλεόραση μήπως δείξει κάτι χρήσιμο. Και όμως! Να τι ακούω: «Από εδώ και στο εξής δεν χρειάζεται πια να στέλνουμε sms ή να υπογράφουμε χαρτί για να κυκλοφορούμε. Τα βιβλιοπωλεία, τα μαγαζιά και οι καφετέριες ανοίγουν! Μπορείτε πλέον να κυκλοφορείτε ελεύθερα!» Έτσι είπε ο κ. Τσιόδρας!!! Είμαι κουρασμένη και εξαντλημένη… Πρέπει να κοιμηθώ αμέσως γιατί αύριο έχουμε σχολείο.
Καλό βράδυ και καληνύχτα!

Μπαξεβανίδη Αναστασία, μαθήτρια Ε1 6ου Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης
Το ημερολόγιο πρώτης μέρας μετά την καραντίνα

Αγαπητό μου ημερολόγιο
είμαι πολύ ενθουσιασμένη και στεναχωρημένη ταυτόχρονα,
διότι σκέφτηκα την πρώτη μέρα που θα βγω από το σπίτι μετά τον κορωνοιό. Για να μην τα πολυλογώ να σου πώ τι σκέφτηκα.,
Σκέφτηκα με το που θα βγαίναμε να πηγαίναμε εγώ, ο αδελφός μου  η μαμά και ο μπαμπάς για ποδήλατο μέχρι τον φάρο. Μόλις τελειώναμε, ο μπαμπάσ να ετοιμάσει  τα όπλα του paintball για  να πάμε να παίξουμε σε μία πίστα. Ύστερα να κάνουμε σε ένα λιβάδι πίκ νίκ και μετά από ώρα να γυρίσουμε σπίτι να φτιάξουμε πίτσα και πόπ κόρν, που θα τα τρώμε  καθώς θα βλέπουμε  μια τεράστια ταινία. Αυτό θα ήθελα να κάνω μόλις βγω από την καραντίνα. Ούτε  κάτι υπερβολικό ούτε κάτι πολύ απλό.

Παπανικολάου Βασίλης, μαθητής Ε1 τμήματος 6ου Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης
Η πρώτη μέρα μετά την καραντίνα

            Πριν την καραντίνα είχαμε μια «ηλιόλουστη μέρα», που τα παιδιά έβγαιναν έξω, έπαιζαν ποδόσφαιρο, τα φροντιστήρια ήταν ανοιχτά και τα παιδιά πήγαιναν στα σπίτια των φίλων τους.
            Ξαφνικά ακούσαμε στις ειδήσεις για έναν καινούργιο ιό, το κορωνοϊό, που προήλθε από την Κίνα, μετά από δυο μήνες έφτασε και στην Ελλάδα και όλοι οι άνθρωποι έμεναν σπίτι και από τότε άρχισε η καραντίνα. Όλες οι δραστηριότητες έκλεισαν. Μόνο τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ έμεινα ανοιχτά. Οι άνθρωποι έπρεπε να πλένουν τα χέρια, να φορούν μάσκες και να μην αγκαλιάζονται και να φιλιούνται. Ένιωσα φόβο γιατί ήταν κάτι άγνωστο και ένιωσα χαρούμενος που έκλεισαν τα σχολεία.
            Μετά από δυο μήνες επιτέλους σταμάτησε η καραντίνα. Εγώ φαντάζομαι πως οι επιστήμονες είχαν βρει το αντίδοτο και ο κορωνοϊός άμα ξανά έρθει στην Ελλάδα δεν θα κρατήσει για πολύ. Ένιωσα χαρούμενος που δεν θα στέλνω μήνυμα για να βγαίνω έξω και θα μπορώ να φυλάω τον παππού μου και την γιαγιά μου.

Σικλαφίδης Θεόδωρος, μαθητής Ε1 τάξης 6ου Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης

Ημερολόγιο πρώτης μέρας μετά την καραντίνα


Αγαπητό μου ημερολόγιο
επιτέλους βγήκα από την καραντίνα να σου πω την αλήθεια  και πάλι δεν θα πάω και πολύ κοντά στους φίλους μου η συγγενείς μου, γιατί θα φοβάμαι μην κολλήσω ή μη με κολλήσουν αυτοί κορωνοϊό. Αλλά θα πάω μια συνηθισμένη βόλτα για να δω την φύση. Ακόμη  αυτό που έκανα βέβαια σήμερα, είναι να δω  τους φίλους μου και τους συγγενείς μου, να παίξω   τένις, να  αθληθώ και να γυμναστώ. Αυτά έκανα σήμερα αγαπητό μου ημερολόγιο.    

       
Σωτηριάδη Άννα, μαθήτρια Ε1, 6ου Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης
Ημερολόγιο της πρώτης μέρας μετά την καραντίνα

            Αγαπητό μου ημερολόγιο, σήμερα τελείωσε η καραντίνα. Το πρωί, κατεβήκαμε κάτω με τις φίλες μου και τους γονείς μας και παίξαμε στην φουσκωτή πισίνα μας, ενώ οι μπαμπάδες μας ψήνανε στην ψησταριά για να φάμε. Όταν φάγαμε εγώ, η αδελφή μου και οι φίλες μας, ξαναπαίξαμε μέχρι να πάμε σπίτια μας. Το μεσημέρι ξεκουραστήκαμε, είδαμε τηλεόραση και παίξαμε επιτραπέζια με την οικογένειά μου. Το απόγευμα πήγαμε για πικ-νικ στην Κρύα Βρύση, που είναι κοντά στο χωριό Άβαντας, εγώ με την οικογένειά μου και τα ξαδέλφια μου, αλλά και την νονά και τον νουνό μου.
            Στρώσαμε και εγώ με την αδελφή μου πήγαμε μια βόλτα, ώσπου μας φώναξαν να φάμε. Όταν άρχισε να βραδιάζει, στήσαμε τις σκηνές μας και κατασκηνώσαμε εκεί.
Το πρωί που ξυπνήσαμε, μαζέψαμε τις σκηνές μας και πήγαμε στο σπίτι, που έχουμε στο χωριό μας τον Άβαντα και εκεί παίξαμε μονόπολη, κρυφτό, μηλάκια, λάστιχο και πολλά άλλα παιχνίδια που δεν παίζαμε καιρό.
Πέρασα υπέροχα!!!

Τώρα θα σε αφήσω αγαπητό μου ημερολόγιο γιατί πρέπει να πάω για ύπνο. Καληνύχτα!

Τσιλιγιάννης Άγγελος, μαθητής Ε1 6ου Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης
Ημερολόγιο πρώτης μέρας μετά την καραντίνα

Τελείωσε η καραντίνα. Βγήκαμε έξω από σπίτι μας. Μ’ αρέσει πάρα πολύ που βγήκα έξω.
Το πρωί, μετά το ξύπνημα και όλα τα γνωστά με πλύσιμο δοντιών και πρωινό γεύμα με τα δημητριακά μου,  κατεβαίνω κάτω να βγάλω τον Κέβιν τον σκύλο μου βόλτα μέχρι το κοντινό μας πάρκο Παρμενίωνα και συναντάω τον παππού μου. Μιλήσαμε πολύ ώρα για το πώς περνάμε τώρα με την καραντίνα. Και πριν κάνω μερικά μέτρα ακόμη, συναντώ την αδελφή μου με τον φίλο της και παίξαμε με τον Κεβιν…
Όταν γύρισα σπίτι, τα παιχνίδια με τον Κέβιν συνεχίστηκαν ως την  ώρα του φαγητού και αφού έπαιξα λίγο στο laptop Κατέβηκα και συνάντησα τον φίλο μου τον Κωνσταντίνο και παίξαμε ώρα πολλή, ώσπου άρχιζε να βραδιάζει.
Ανεβήκαμε στο σπίτι μου για να φάμε μαζί την τέλεια πίτσα που φτιάχνει η μαμά μου, βλέποντας την αγαπημένη μου ταινία «Πώς εκπαιδεύουμε τον δράκο».
Προσπαθούσαμε να βρούμε τι άλλο να κάνουμε για να μην κοιμηθούμε, αλλά στις δώδεκα πια, έφυγε ο Κωνσταντίνος και εγώ έπεσα για ύπνο! 

Σικλαφίδης Θεόδωρος, μαθητής Ε1 τάξης 6ου Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης
 Ημερολόγιο πρώτης μέρας μετά την καραντίνα


Αγαπητό μου ημερολόγιο
επιτέλους βγήκα από την καραντίνα να σου πω την αλήθεια  και πάλι δεν θα πάω και πολύ κοντά στους φίλους μου η συγγενείς μου, γιατί θα φοβάμαι μην κολλήσω ή μη με κολλήσουν αυτοί κορωνοϊό. Αλλά θα πάω μια συνηθισμένη βόλτα για να δω την φύση. Ακόμη  αυτό που έκανα βέβαια σήμερα, είναι να δω  τους φίλους μου και τους συγγενείς μου, να παίξω   τένις, να  αθληθώ και να γυμναστώ. Αυτά έκανα σήμερα αγαπητό μου ημερολόγιο.           


Ευχαριστούμε τους μαθητές του Ε1 του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης και την Ευαγγελία Σεραφείμ Ρηγοπούλου