images (7)
Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού ετοιμάζει μία Έκθεση σχετική με τη σχολική ενδυμασία: σχολικές ποδιές, στολές,  μαθητικά πηλίκια  θα παρουσιαστούν και θα δώσουν μια εικόνα του σχολείου και της σχολικής ζωής του παρελθόντος.
Η σχολική ποδιά, καταργήθηκε το 1982 με απόφαση του τότε Υπουργού Παιδείας Λευτέρη Βερυβάκη. Πέρασαν 33 χρόνια αλλά η θύμησή της παραμένει  στις μνήμες μας.  Τις θύμισες αυτές θέλουμε να ξαναζωντανέψουμε αλλά παράλληλα να δώσουμε την ευκαιρία και στους νεότερους να γνωρίσουν μια άλλη πτυχή της ιστορίας της εκπαίδευσής μας.
Παράλληλα με την Έκθεση θα πραγματοποιηθούν ομιλίες για την ιστορία της σχολικής ποδιάς  από Πανεπιστημιακούς αλλά και από τον άνθρωπο που σφράγισε με τις ποδιές του  μια εποχή: τον Γιάννη Τσεκλένη.
Για την έκθεση αυτή που θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη ζητάμε να μας προσφέρετε ή να μας δανείσετε τις παλιές σας σχολικές ποδιές, γιακαδάκια, στολές, μαθητικά πηλίκια ή οτιδήποτε άλλο σχετικό υλικό. Ακόμα μαζεύουμε φωτογραφίες με ανάλογο υλικό ή  σχετικό  υλικό από τον τύπο της εποχής.
Το υλικό αυτό θα εκτεθεί στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης με τα ονόματα των δωρητών. Σημαντικό θα ήταν το υλικό που θα δωρηθεί ή θα δανειστεί να συνοδεύεται και από σχετικές πληροφορίες εάν υπάρχουν (το όνομα του μαθητή ή της μαθήτριας, χρονολογία, σχολείο και οτιδήποτε άλλη πληροφορία είναι εφικτή).
Η Πρόεδρος
Δρ. Ευαγγελία Κανταρτζή
images (1) images (2)